25 Ocak 2017 Çarşamba

Sossusvlei

Sossusvlei, yakınlarında yer aldığı Deadvlei gibi, Namibya'da, Namib Çölü sınırları içinde yer alır. Deadvlei gibi, Sossusvlei'yi oluşturan da Tsauchab Nehri'dir. Her 5-10 yılda bir Tsauchab Nehri, Sesiem Kanyonu boyunca akar. Nehrin suları , en yağışlı zamanlarda bile Atlas Okyanusu'na erişemese de, Sossusvlei'nin vadileri boyunca akar.

Kaynak: asd

Sossusvlei'ye yılın bazı zamanlarında kar bile yağar. Çöller, insanlara hayatın olmadığı yerler gibi görünse de, çöllerin etrafında ve altında muhteşem bir biyoçeşitlilik bulunur.

Kaynak: en.wikipedia.org

Namib Çölü dünyadaki en eski çöldür ve güneydeki Orange Nehri'nden kuzeydeki Angola'ya kadar 1,500 kilometre boyunca uzanır. Namib'de, kayalık dağlardan, değişen renklerde kumlardan oluşan dev kumullara kadar çok çeşitli doğal manzaralarla karşılaşılır.

Kaynak: nymphetteindia.com

Bölgeye erişim genellikle Windhoek'ten gerçekleştirilir (300 kilometreden uzaktır). Bölgeye erişene kadar zorlu dağ geçişleri gerçekleştirilir. Kişisel araçlarla gidilecekse tedbir elden bırakılmamalıdır. Bir diğer güzergah ise, daha güneydeki Mariental kasabasından gerçekleştirilir. Bu yol, az da olsa, daha güvenlidir.

Kaynak: www.wikiwand.com

Park alanına giriş için özel izin almak gereklidir. İzinler, parkın yakınlarındaki Sesriem'den alınabilmektedir. Ayrıca bölgede konaklama ve yeme-içme ihtiyaçlarının giderilebileceği tesisler bulunmaktadır.

Kaynak: www.namibia-tours-safaris.com

Sesriem'den bölgeye 65 kilometre yol gidilir. Bu yolun 5 kilometresi yumuşak kumlardan oluştuğu için arazi araçlarının kullanılması gerekir. Bir diğer seçenek de son 5 kilometreyi yaya olarak kat etmektir.

0 yorum: