24 Ocak 2017 Salı

Altay Tavan Bogd Milli Parkı

Altay Tavan Bogd Milli Parkı, Batı Moğolistan'ın Bayan-Ölgii Eyaletinde yer alır.. Altay Tavan Bogd Milli Parkı Moğolca Altay Beş Kutsal Doğa Kompleksi anlamına gelmektedir.

Kaynak: www.999photos.com

6362 kilometre karelik alanı kaplar ve Moğolistan'ın en yüksek dağı olan Tavan Bogd'un güneyinde bulunur. Park içinde birçok göl yer alır; bunlardan belli başlıları, Khoton, Khurgan ve Dayan'dır.

Kaynak: www.mongolia-trips.com

Korunan bölgede Argali koyunları, dağ keçileri, kızıl geyikler, kayın sansarı, sığın, kar horozu ve altın kartal gibi türler yaşar.

Kaynak: www.conservationink.org

Bir Dünya Mirası olan Moğol Altayları Petroglif Kompleksi Alanı da Altay Tavan Bogd Milli Parkı'nın içinde yer almaktadır. Dünya Mirası Alanı, 15 km'lik nehir vadisi boyunca Tsagaan Salaa Kaya Çizimleri de dahil 10.000'den fazla mağara çizimine, birkaç bin petroglif ve Türk monolitine sahip üç yeri kapsıyor.

Fotoğraf: Justen
Tavan Bogd Dağlarının (kelime anlamı olarak: 5 Aziz) en yüksek tepesi olan Kuiten Uul Dağı 4374 metre yüksekliğindedir. Dağda büyük tatlı su gölleri, buzullar ve şelaleler mevcuttur. Pontuninii Buzulu 23 kilometre kare alan kaplamaktadır. Dağlar, Kazaklar, Tuvalılar ve Moğollar için kutsal kabul edilir.

Parkta konaklama imkanı kısıtlıdır. Park içinde izin verilen hiçbir ticari otel veya pansiyon bulunmamaktadır; bu da çok az seçeneğiniz olduğu anlamına gelmektedir. Elbette, kurulumu en kolay olan çadır getirmenin ve en az güçlük çıkarmamanızı kesinlikle öneririz.

Kaynak: www.travelpanda.org
Dağlık alan Rusya'dan başlayarak Çin sınırına kadar 200 kilometre boyunca uzanır. Bölge, havaların görece sıcak olduğu yaz aylarında birçok turisti kendisine çeker. Bölgeye gelen turistler kamp yaparak vakit geçirirler. Ayrıca, yüksek zirvelerde dağcılık faaliyetleri de gerçekleştirilir. Ağustos ayının sonunda bir festival gerçekleştirilir ve yüksek katılım görülür. Soğuk aylarda kayak ve kartal avcılığı da yapılmaktadır.

Kaynak: robjkentjr.blogspot.com.tr
Park alanı o kadar geniş ki ziyaretçiler pek çok şeyi göremeden vakitlerini harcarlar. Burada sadece bir şey yapacaksanız, bu, Shiveet Khairkhan Dağı'na doğru bir tırmanış olmalıdır. Dağ, bölgedeki birçok Tuvalı için kutsaldır ve dini törenlerde kullanılır. Dağın içine oyulmuş birçok petroglif de bölgeyi kayda değer yapıyor.

0 yorum: