25 Ocak 2017 Çarşamba

Tianzi Dağı

Çin, 9,5 milyon kilometre kareden daha büyük bir alan kaplamaktadır. Bu büyüklükteki bir coğrafya içinde dünyanın en güzel, en etkileyici, en çarpıcı harikalarından bazıları olmazsa olmazdı. Tianzi Dağı da onlardan birisi.

Kaynak: www.lazerhorse.org
Bölge Tianzi Dağı adı ile anılsa da, 67 kilometre kare alan içinde birçok zirve yer almaktadır. En yükseği, deniz seviyesinden 1262 metre yüksekliğe kadar erişmektedir.
Kaynak: futurism.com
Çinli bir tur rehberi bölgeyi tanımlarken, "Dört harika: Bulut Denizi, Ayın Şavkı, Günün Işığı, Kışın Karı." diyerek özetlemiştir.

Kaynak: www.boomsbeat.com
Bölge, ilk zamanlarda yeşil taşlar anlamında Qing Yan olarak adlandırılırdı. Daha sonra, bir kahramandan esinlenilerek Tianzi adı verildi. Dağın bugünkü adı, bir zamanlar bölgede yaşayan asi bir liderden, lakabı, normalde imparatorlar için kullanılan bir takma ad olan Cennetin Oğlu anlamındaki Tianzi'yi kullanan Xiang Dakun'dan gelmektedir. 1353 yılında bir çiftçi isyanına önderlik yaparak emperyal güçlere karşı savaştı.

Kaynak: www.lazerhorse.org
 1385 yılında İmparator Zhu Yuanzhang ve 10.000 kişilik ordusu Tianzi'nin üstüne yürür.
Kaynak: www.lazerhorse.org
 Tianzi'nin birlikleri dağlara çekilir. Son adamına kadar savaştıktan sonra Tianzi, dağdan aşağı atlar.

Kaynak: www.lazerhorse.org
Savaştan sonra Tianzi'yi sevenler, ona olan karşılıksız sevgilerini göstermek için uçurumdan aşağı çiçekler atmaya başladılar. Sevgilerini göstermek isteyenler, bölgeye Tianzi'nin bir heykelini diker.


Bölgede birçok cam tabanlı yürüyüş parkurunun yanı sıra dünyadaki en uzun teleferik sistemi diye kabul edilen bir teleferik sistemi de ziyaretçileri tepelere taşımaktadır (2.084 metre).

Kaynak: www.boomsbeat.com
 Tianzi Dağı 400 milyon yıl önce kuvars kumtaşından oluşmuş.

Kaynak: www.boomsbeat.com
 Üç milyar yıl önce gölde okyanus suları altında imiş ancak tektonik hareketler, bu jeolojik formasyonların oluşumunu sağlamış.

Kaynak: www.boomsbeat.com

Kaynak: www.boomsbeat.com

Kaynak: www.boomsbeat.com

0 yorum: