8 Mart 2017 Çarşamba

Çiçekler Vadisi (Valley Of Flowers) Ulusal Parkı

Çiçekler Vadisi (Valley of Flowers), Hindistan'ın Uttarakhand eyaletindeki Garhwal bölgesinde yüksek rakımlı bir vadidir. Yaklaşık 90 kilometrekarelik bir alan kaplayan vadi, nesli tükenmek üzere olan birçok bitki ve hayvana ev sahipliği yapmaktadır. Çiçekler Vadisi, Nanda Devi Biyosfer Rezervi'nin de bir bölümünü oluşturmaktadır ve UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak ilan edilmiştir.

Fotoğraf: satish maliyal

Özellikle, çiçeklerin açmaya başladığı ilkbahar aylarında benzersiz bir görünüm sergilemektedir. 7.000 metre yüksekliğe varan zirveleriyle, muhteşem bir görüntü sunmaktadır.

Kaynak: youtube

Bölge, bir Dünya Mirası alanı olduğu için bölgede kamp yapmak yasak. akınlarındaki Goindagat'a ya otobüs ile ya da yakınlarındaki Rishikesh'ten özel araçlarla ulaşabilmek mümkün. Goindagat'tan Ghangaria'ya 13 kilometrelik bir yol vardır. Bu yol, yaya olarak kat edilebilmektedir. Bölgede kalınabilecek tek yer, vadinin yakınlarındaki Ghangaria köyüdür. Köyden vadi girişne kadar 1 kilometrelik bir yol tırmanılmaktadır.

Kaynak: trekkinginuttarakhand

Ziyaret için en iyi zaman, Mayıs ayınınsonundan Eylül ayına kadarki zamandır. Haziran ayı bölgede bir hac mevsimine denk geldiği için konaklama ücretlerinde artış gözlemlenmektedir. Bu nedenle Ağustos ayı civarı en uygun zamandır.

Kaynak: trekkinginuttarakhand
Kaynak: euttaranchal

Seyyahın Bölgeye Ulaşım Derecelendirmesi 
Seyyahın Bölgeyi Okuyuculara Tavsiyesi
Seyyahın Bölgeyi Ziyaret Etme İsteği Derecesi
Seyyahın Defteri'nin Bölge Derecelendirmesi

0 yorum: