27 Ocak 2017 Cuma

Galápagos Adaları

Galápagos Adaları (Colón Takımadaları), Büyük Okyanus'ta, Ekvador'a bağlı takımadalardır. Adalar, Güney Amerika kıtasına 1000 kilometreden daha uzaktır. Adaların toplam yüzölçümü 50.000 kilometrekareden fazladır. Adalar, 14 büyük, 8 küçük ada ve 40 küçük adacıktan oluşur. Adada, 25.000'den fazla insan yaşamaktadır.
Kaynak: www.tourhq.com

Galápagos Adaları'nı, 1535 yılında, Panama piskoposu Fray Tomás de Berlanga keşfetti. Yine de, bazı İnka kalıntılarından anlaşıldığı kadarı ile, adalar, Güney Amerika yerlileri tarafından bilinmekte idi.

Kaynak: foundtheworld.com
Coğrafi konumu nedeni ile uzun yıllar boyunca iskan edilmeyen adalar, 1832 yılında Ekvador tarafından ilhak edildikten sonra iskan edilmeye başlanmış.

Kaynak: www.divecompare.com

Galápagos Adaları, benzersiz özellikleri nedeni ile, 1959 yılında Milli park, 1978 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak ilan edilmiş.

Kaynak: www.huffingtonpost.com

Adalara gidiş, iki ada ile kısıtlı: San Cristobal ve Baltra. Her iki adada da havalimanı mevcut. Tropik bölgede yer alan adalara, tüm yıl ziyaret imkanı mevcuttur. Yine de, Aralık-Mayıs dönemi, en ideal zamanlar olarak kabul edilir. Adalara ulaşabilmek için öncelikle Ekvador'daki büyük şehirlere ulaşmak gerekir. Bu şehirlerden adalara her gün uçuş bulunmaktadır.

Kaynak: www.constantinealexander.net

Adalarda, Turtle Bay Plajı, adanın en önemli turistik noktalarından birisidir. Bölgeye özgü deniz iguanalarının sık görüldüğü yerlerden birisi olan plajda birçok kuş gözlemi yapabilmek de mümkündür. Ayrıca, plaja adını veren deniz kaplumbağalarını gözlemek de mümkündür.

Kaynak: www.globalbasecamps.com

Adalarda, halen aktif volkanlar mevcuttur. Bellastiva kasabasında, volkanik akıntıların meydana getirdiği lav tünelleri, bir yeraltı labirenti edası ile ziyaretçileri karşılamaktadır.

Kaynak: www.globogirls.net

Adalar, Charles Darwin'in Türlerin Kökeni kitabının yazımında önemli bir yere sahiptir. Adada, Darwin'in araştırmalarından dolayı kurulmuş olan bir araştırma istasyonu bulunur.

Kaynak: www.travelchannel.com

Seyyahın Bölgeye Ulaşım Derecelendirmesi 
Seyyahın Bölgeyi Okuyuculara Tavsiyesi
Seyyahın Bölgeyi Ziyaret Etme İsteği Derecesi
Seyyahın Defteri'nin Bölge Derecelendirmesi

0 yorum: