24 Ocak 2017 Salı

Hoggar Dağları

Ahaggar Dağları olarak da bilinenplato, Cezayir'in güneyinde, Yengeç Dönencesine yakın bir noktada, Sahra Çölü'nün içinde yer almaktadır. Bölgede ortalama yükseklik 900 metre civarındadır. En yüksek zirve ise, 2,908 metre yüksekliği ile Tahat Dağı'dır.

Kaynak: twistedsifter.com

Milli parkta, M.Ö. 6000 yılına tarihlenen kaya boyamaları keşfedilmiş.Bu da bölgenin tarihi açısından güzelliğini gözler önüne sermekte.

Kaynak: looklex.com
Bölgede, yerli Tuareg insanlarını görmek mümkün. Plato çevresinde Tuareglere ait birçok ilkel köy bulunmakta. Bölgeye yapılacak ziyaretlerde, Tuareg kültürünü keşfetmek için rehberlerden yardım alınabilir.

Kaynak: www.meros.org
Bölgede çöl iklimi hakim. Bu da gece-gündüz arasındaki sıcaklık farkının yüksek olmasına neden oluyor. Ayrıca, gündüz saatlerinde yüksek sıcaklıklar ile karşılaşmak mümkün. Dağlık alanda yükseklere gidildikçe hava sıcaklığı 0 santigrat dereceye kadar düşmekte.

Kaynak: worthwhile-travel.com

Bölgede, rüzgar ve yağmur tarafından aşındırma sonucu meydana gelmiş yer şekilleri ise, bölgeyi daha da çekici hale getirmektedir. Peribacaları, doğal kemerler bölgeyi benzersiz bir hale getirmektedir.

0 yorum: