1 Şubat 2017 Çarşamba

Asya'daki En Etkileyici 10 Doğa Harikası

Asya, gezegenimizde devasa bir alanı kaplıyor. Bu görkemli kıtada sayısız doğal harika bulunuyor — dünyanın en yüksek dağlarından Maldivlerin en güneşli sahillerine kadar. Hayatınız boyunca en azından bir kez tanık olmanız gerekeceğinizi düşündüğüm on doğal güzelliği listeliyorum.


10. Cherrapunji, Hindistan'da Yaşayan Köprüler

Ülkenin kuzey doğu kesiminde, Asya'nın en zengin biyolojik çeşitliliğe sahip olduğu düşünülen yemyeşil yağmur ormanları bulunuyor. Ficus Elastica gibi çeşitli benzersiz bitkiler burada yeşerirken, yerli halkın köklerinden canlı köprüler oluşturmasına imkân tanıyor! Görünüşe göre, bu teknik mecburen kullanılmaktadır: bölge, Dünya üzerindeki en nemli bölgedirdir ve ahşap köprüler kolaylıkla çürürler. Canlı bir köprü kurmak 10 ila 15 yıl alsa da, gelenek 500 yıldan fazla bir süredir sürmektedir.

Neden gitmeli?

Ağaç Kök Köprüleri, Cherrapunji ve Nongriat köylerindeki gözde turistik mekanlardandır. Ayrıca Meghalaya, Hindistan'ın herhangi bir yerinden farklı olarak çok yönlü manzaralarından dolayı popüler bir turistik yer.

Fotoğraf: Gautam Sarmah

Fotoğraf: Rex Features

Kaynak: Anonim

9. Çiçekler Vadisi, Uttarkand, Hindistan

Dünya Mirası alanı Ağustos ve Eylül aylarında tamamen çiçek açıyor. Namaqualand'dan geçmiyorsanız, dünyanın en pitoresk çiçekli tarlası budur! Himalaya sıradağlarında bulunan bu vadi aynı zamanda çeşitli nesli tükenmekte olan türlerin de bulunduğu bir yer. En yakın kasaba Joshimath'dır: vadiye, buradan çıkan bir yol ile erişilir. Ancak, çok yürümek gerektiğinden, yürüyüş botlarınızı da hazırlayın.

Neden gitmeli?

Ziyaretçiler, Orman Müdürlüğü'nden izin almak zorundadırlar. Ancak, şimdiye kadar gördüğünüz en yemyeşil ve renkli olabileceği için kesinlikle bölgeyi ziyaret etmeye değer!

Kaynak: Anonim

Kaynak: Anonim

Kaynak: Anonim

8. Gokyo Cho Gölü, Nepal

Gokyo Gölleri sisteminin bir parçası olan ve Sagarmatha Ulusal Parkı boyunca genişleyen ana göl. Çevrelerindeki dağlarda dağınık bir şekilde bulunan buzullardan beslenirler ve hem Hindular hem de Budistler tarafından dini önem taşırlar.

Neden gitmeli?

Ağustos ayında, hacılar Janai Purnima festivalinde gölde yıkanırken oraya gidin.

Fotoğraf: Arsenii Gerasymenko

Fotoğraf: Birakov Yury

Fotoğraf: Maciej Bledowski

7. Kelimutu, Moni, Flores Adaları, Endonezya

Bir yanardağda, farklı renklerde üç şaşırtıcı krater gölleri vardır. Göllerin suyu kırmızı, yeşil veya mavi renktedir. Yanardağ kaynaklı ve kimyasal reaksiyonlara neden olan dumanlar nedeniyle göllerin rengi değişir.

Neden gitmeli?

Yerlilerce, göllerin, atalarının dinlenme yeri olduğuna inanılıyor. Geleneklerine göre, su rengi ruhların ruh hallerine karşılık gelir. Bazen beyaza ve siyaha dönüştüğü için gölün renklerini asla tahmin edemezsiniz.

Kaynak: Anonim

Kaynak: Anonim

Fotoğraf: Nathalie Stravers

6. Ban Gioc, Çin, Vietnam

Muhteşem çağlayanlar iki ülke arasındaki sınırı belirliyor. Başlangıçtaki iki şelale, kayalar nedeniyle birkaç küçük şelaleye dönüşmüş. Ulusal bir sınırı çizen Iguazu, Victoria ve Niagara Şelaleleri'nden sonra dördüncü en büyük şelale.

Neden gitmeli?

Bu muhteşem çevrede pek çok endemik bitki türü bulunur. Çifte şelale en iyi Vietnam tarafından izlenebiliyor ancak aynı zamanda Çin'den de ulaşılabiliyor.

Kaynak: Anonim

Fotoğraf: Son Tong

Kaynak: Anonim

5. Huanglong, Çin

Bu etkileyici manzara, Çince'de "Sarı Ejder" anlamına gelmektedir. Minshan Dağı'nda bulunan Huanglong, UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi ilan edildi. Çeşitli doğal güzellikler arasında, renkli teraslı havuzlar burada en tanınabilir ve pitoresk yerlerdir. Doğa koruma alanı içinde ayrıca parka dağılmış tapınak ve Buda heykelleri yer almaktadır.

Neden gitmeli?

Ormanlar, şelale, kaplıcalar ve dağların yanı sıra Huanglong, nesli tükenmekte olan Dev Panda ve Sichuan Altın Burunlu Maymun için bir evdir.

Fotoğraf: Dominik Orth

Fotoğraf: Ronnie

Fotoğraf: sirichai raksaphon

4. Everest Dağı, Himalayalar

Nepal, Tibet ve Çin sınırında bulunan Everest dünyanın en yüksek dağıdır. Himalaya sıradağlarının kendisi inanılmaz manzara, dağ gölleri, doğa yürüyüşü ve elbette tırmanış imkanları sunmaktadır.

Neden gitmeli?

Sadece profesyoneller dağa tırmanabilir ve bir insanın ömrü boyunca karşılaşabileceği en zorlu deneyimlerden birisidir. Yine de, herkes yürüyüş yapmak veya tırmanmak için bir rota bulabilir.

Kaynak: Anonm

Fotoğraf: Alexey Zavodskiy

Kaynak: Anonm

3. Maldivler

Hint Okyanusu'ndaki adalar grubu kendi başına gerçek bir doğal harikadır. Göz kamaştırıcı beyaz yumuşak kumlu plajları, kristal berraklığında ılık su ve zengin deniz yaşamı, dünyanın en çekici tatil bölgesi olmasını sağlar.

Neden gitmeli?

Şaşırtıcı doğanın yanı sıra, Maldivler'de gerçekten unutulmaz bir tatil yapmanızı sağlayacak tatil köyleri var.

Kaynak: Anonim

Fotoğraf: Cocoa Island

Fotoğraf: Kanuhura

2. Son Doong Mağarası, Phong Nha Ke Bang Ulusal Parkı, Vietnam

Dünyadaki en büyük mağara çok derin, içine 40 katlı bir bina sığabilir! 9 km'lik (5,5 mil) uzunluğundaki mağaranın içinde bir orman ve nehir vardır. Görkemli mağara sadece 2010 yılında keşfedildi ve araştırıldı. Kaşifler tarafından Edam Bahçesi olarak adlandırılan ormanda, maymunlar ve uçan tilkiler yaşıyor. Burada gerçek bir yeraltı dünyası var!

Neden gitmeli?

Dünya üzerindeki en eşsiz yerlerden biri. Son Doong, mağara incileri - yüzyıllarca sürede oluşmuş kalsit kristalleri ile zengindir. Burada 300 milyon yıllık fosiller de bulunmaktadır. Nehir ve şelale çevresinde yeni bitki türleri keşfedildi.

Kaynak: Anonim

Fotoğraf: Carsten Peter

Fotoğraf: Carsten Peter

Fotoğraf: Carsten Peter

Fotoğraf: Carsten Peter

1. Mayon Volkanı, Albay, Filipinler

Dik yamaçları mükemmel bir simetrik klasik yanardağ oluşturur. Mayon aktif ve patlamalar sık. 2013 Mayıs'ında yanardağ, kül ve kaya püskürttü ve tepeden 500 metre (1640 ft) yüksek bir bulut oluşturdu. Zirveye çıkmakta olan beş dağcı öldü.

Neden gitmeli?

Mayon gerçekten en güzel yanardağlardan biridir, mükemmel bir konidir. Ancak, tehlikelidir, bu nedenle tırmanıcıları genellikle hayatlarını maceraya adayanlardır.

Fotoğraf: Edwin Martinez

Fotoğraf: Ferran Vega

Kaynak: Anonim

Seyyahın Bölgeye Ulaşım Derecelendirmesi 
Çoklu yer listelemesi nedeni ile değerlendirme dışı.
Seyyahın Bölgeyi Okuyuculara Tavsiyesi
Seyyahın Bölgeyi Ziyaret Etme İsteği Derecesi
Seyyahın Defteri'nin Bölge Derecelendirmesi

0 yorum: